Øyenvitner forteller at landsbyen Dogo Nahawa ble angrepet av omstreifende gjetere fra folkegruppen fulani natt til søndag.

Noen av de overlevende har fortalt at de ble angrepet midt på natten, og at angriperne først skjøt opp i luften, og deretter hogget folk ned med macheter i det de kom løpende ut av husene sine for å finne ut hva som skjedde.

En medarbeider av Reuters som kom til landsbyen senere på dagen, telte over 120 lik som lå på bakken.

Ifølge Røde Kors ble minst to andre landsbyer i nærheten også angrepet. Lokalmyndighetene i delstaten Plateau sier minst 300 mennesker, deriblant mange kvinner og barn, er blant de drepte.

Årsaken til angrepet er ikke kjent, men det er vanlig med konflikter mellom fastboende landsbyboere som lever av å dyrke jorda, og omstreifende nomader som lever av buskapen sin, både i Nigeria og i flere andre afrikanske land.

Landsbyboerne som ble angrepet er kristne, mens fulanifolket er muslimer. Men myndighetene i Nigeria tror ikke religionskonflikt er årsaken til tragedien, heller kamp om ressurser.

Tørke og økende urbanisering gjør at konkurransen om de stadig færre områdene som brukes til dyrket mark og til beitemark, er hard.