Selvmordsbomben eksploderte ved inngangen til et kjøpesenter i turistbyen Netanya ved Middelhavet nord for Tel Aviv, og rundt 50 mennesker skal ha kommet til skade. Tilstanden skal være kritisk eller alvorlig for flere av de sårede.

Ambulanser strømmet til Sharon-kjøpesenteret som ligger i en gågate i sentrum av Netanya.

Netanya var tidligere en populær badeby både for israelere og utenlandske turister, men har de senere år vært rammet av en rekke væpnede aksjoner.

– Det kan virke som om en person kom opp mot inngangen av kjøpesenteret og sprengte seg, sier Yisrael Klein, som var vitne til eksplosjonen.

Selvmordsbomben mandag var den første siden en lignende bombe tok livet av seks personer i nabobyen Hadera 26. oktober.

Straks etter angrepet mandag erklærte Al-Aqsa martyrenes brigader at de sto bak, ifølge palestinsk radio på Gazastripen. Den væpnede gruppen er en utbrytergruppe fra Yasser Arafats gamle Fatah-parti. Partiet ledes nå av president Mahmoud Abbas.

Senere har den palestinske gruppen Islamsk hellig krig også sagt at den sto bak bombeaksjonen, ifølge radiostasjonen til den iranskstøttede libanesiske organisasjonen Hizbollah i Beirut.

Palestinske selvstyremyndigheter har fordømt angrepet som kommer svært ubeleilig for Abbas og hans regjering, på et tidspunkt da den håper å få i stand nye forhandlinger med statsminister Ariel Sharons nye sentrumsallianse.