Også den tyske avisen Die Welt trykker fem av de tolv karikaturtegningene fra Jyllands-Posten, og den islandske avisen D.V. skal også ha trykket dem, ifølge Berlingske Tidende.

France Soir sier hensikten ikke er å provosere noen, men å illustrere konflikten som er oppstått i kjølvannet av karikaturene.

– Jo, vi har rett til å karikere Gud, skriver France Soir på forsiden og trykker en karikaturtegning av Buddha, den kristne og den jødiske gud som sitter på en sky sammen med profeten Muhammed. Og den kristne Gud sier til Muhammed: «Ikke klag, Muhammed. Alle vi er blitt karikert her.»

– Ingen kan tvinge

– Ingen religiøse dogmer kan tvinge sine synspunkter på et demokratisk og sekulært samfunn. Derfor publiserer France Soir de omstridte karikaturtegningene, skriver avisen, som bruker to sider inne i avisen på saken om de omstridte tegningene av profeten Muhammed.

– Vi har fått nok forelesninger fra disse reaksjonære fanatikerne! Det er ingenting i disse sterkt kritiserte karikaturtegningene som har rasistiske eller nedsettende hensikter overfor noen samfunnsgruppe som sådan, skriver avisens redaktør Serge Faubert.

– Noen er morsomme, andre mindre morsomme. Slik er det. Derfor har vi besluttet å trykke dem.

Protest

Presidenten i det franske muslimske råd CFCM, Dalil Boubakeur, anklager France Soir for å provosere.

– Dette er forferdelig. Vi tar fullstendig avstand fra dette. Det er virkelig en provokasjon, sier Boubakeur.

Den tyske avisen Die Welt trykker fem av tegningene fra Jyllands-Posten, en på forsiden og fire inne i avisen.

Die Welt er Tysklands tredje største landsdekkende avis. Avisens redaktør Roger Köppel beklager at danskene har gitt etter for «utpressing».

– Det finnes ingen rett til å bli forskånet for satire i Vesten, skriver Köppel. Han sier at det finnes terskler som ikke bør overskrides i religiøse spørsmål, men at målestokken muslimer bruker når de reagerer så sterkt, overbelaster det åpne samfunn.

Det tyske journalistlaget DJV mener derimot at offentliggjøringen er i strid med god presseskikk.