To av de pågrepne er i medlemmer i 17-åringens familie. Fire andre, blant dem offerets søskenbarn, er etterlyst i saken. Det melder aftonbladet.se

17-åringen tilhørte minoritetsreligionen Yazidi og konverterte til Islam for å kunne gifte seg med kjæresten. 7. april ble hun lynsjet i småbyen Bashiqa, noen kilometer utenfor Mosul i Nord-Irak. Hun ble hentet hjemme hos en religiøs leder, der hun hadde søkt tilflukt, dratt ut på gaten og sparket og slått.

Filmopptak, som er gjort med mobilkamera, viser en rasende folkemengde rundt jenten, som ligger halvnaken på bakken med blod i ansiktet. Flere fotograferer lynsjingen med mobilene sine. Opptaket avsluttes mens 17-åringen ligger livløs og blodig på bakken. Dette er senere blitt spredt over hele verden. Også i Bergen har kurdere engasjert seg sterkt i saken

Steiningen skal ha ført til at flere mennesker som tilhører yazidireligionen er blitt drept av sunnimuslimer i ukene etter ugjerningen.

Fra offisielt hold har de regionale kurdiske myndighetene fordømt steiningen og bedt sentrale myndigheter om å starte etterforskning. Samtidig skal flere politimenn ha vært vitne til steiningen.

Politiet i Bashiqa melder nå at minst tre tjenestemenn er under etterforskning i forbindelse med saken. Den høyeste tjenestemannen skal ha forlatt posten sin, ifølge aftonbladet.se.