Washington: Fire politimenn fra New Orleans risikerer dødsstraff etter at en ubevæpnet mann og en gutt ble skutt og drept i dagene etter at orkanen «Katrina» ødela byen.

Det opplyser det amerikanske justisdepartementet.

To drept, fire såret

Under hendelsen, kjent som Danziger Bridge-saken, ble to personer skutt og drept og fire andre såret.

Artikkelen fortsetter under bildet

ÅSTEDET: Danziger Bridge i New Orleans. Her stenger FBI av stedet for å granske drapene.

Drapene skjedde 4. september 2005, en uke etter at orkanen «Katrina» rammet New Orleans forårsaket massive oversvømmelser og gjorde tusenvis av mennesker hjemløse.

Hindret etterforskningen

Fire politimenn er nå tiltalt i forbindelsen med drapene. I tillegg er to andre tiltalt for å ha bidratt til å hindre en etterfølgende etterforskning.

De fire skal ha skutt mot en ubevæpnet familie og drept en 17 år gammel gutt. Bare øyeblikk senere skal de samme tjenestemennene ha skutt mot to middelaldrende brødre. Den ene av dem, som hadde alvorlige psykiske problemer, ble skutt i ryggen mens han flyktet. Deretter ble han sparket og slått, og han døde senere av skadene, ifølge tiltalen.

Den andre broren ble arrestert og tiltalt for å ha forsøkt å drepe politimennene.

— Han var fengslet i tre uker, men ble til slutt løslatt uten tiltale, heter det i en uttalelse fra justisdepartementet i USA.

Artikkelen fortsetter under bildet

ARRESTERT, men løslatt uten tiltale.

De fire politimennene som er tiltalt for å ha stått bak drapene, kan få dødsstraff, mens de to andre kan få lengre fengselsstraffer.