Det opplyser palestinske medisinske— og sikkerhetskilder.

Ifølge kildene ble barnet, Amir Ayad, drept av en kule i hodet. Sju andre skal være skadd. Ifølge palestinske kilder rykket flere stridsvogner, pansrede kjøretøy og soldater inn i området Sheja'eya.

Øyenvitner forteller om kamper mellom de israelske styrkene og væpnede palestinere.

Kamphelikoptre

Nyhetsbyrået DPA melder også at øyenvitner skal ha sett rundt 30 palestinere bevæpnet med gevær og granatkastere, som var på vei mot den jødiske bosettingen Nitzarim.

Også i byen Rafah sør på Gazastripen ved grensen til Egypt rykket den israelske hæren inn natt til torsdag.

Ifølge palestinske sikkerhetskilder kjørte rundt 30 pansrede kjøretøy og fire bulldosere inn i byen, støttet av to kamphelikoptre.

De israelske soldatene skal ha skutt med automatvåpen, men det er foreløpig ikke meldt om skadde.

- Gode muligheter

Onsdag ble det mye omtalte veikartet for fred i Midtøsten formelt lagt fram for israelere og palestinere. Senere på kvelden sa USAs president George W. Bush at han ser gode muligheter for å gjøre fremskritt i fredsprosessen i Midtøsten. Bush sa videre at palestinernes nye president Mahmoud Abbas er "en mann jeg kan arbeide med".

— Jeg er en optimist. Jeg mener at siden vi nå har en samtalepartner fra den palestinske selvstyremyndigheten som har uttrykt seg klart om behovet for å bekjempe terror, er det en god mulighet for å gjøre fremskritt i fredsprosessen, sa Bush.

— Og jeg vil gripe denne muligheten, la han til. Natt til torsdag forlot den amerikanske utenriksministeren Colin Powell USA for en rundreise til Europa og Midtøsten. Powell ankommer Israel og de palestinske områdene neste uke for samtaler om den nye fredsplanen for Midtøsten, ifølge den israelske regjeringen.

(NTB)