Det skriver Forsvaret i en pressemelding.

Den norske kolonnen var på vei fra Mazar-e-Sharif til Kabul. Rundt klokken 21 torsdag kveld lokal afghansk tid kjørte de på en veibombe.

Hendelsen skjedde på veien mellom Baghram og Kabul. Det befant seg syv kjøretøyer i kolonnen med 25 norske soldater og en afghansk tolk. En pansret vogn, av typen SISU, ble ødelagt i angrepet og etterlatt på stedet.

— Glad for at ingen døde

Personellet er ankommet ISAF-installasjoner i området og soldatene er til behandling på sykehus. Alle pårørende er nå varslet, ifølge Forsvaret.

-Jeg er godt fornøyd med hvordan de norske soldatene håndterte situasjonen og glad for at liv ikke gikk tapt. Vi setter sikkerheten svært høyt, likevel er oppdraget ikke uten risiko, sier sjefen for Forsvarets operative hovedkvarter, viseadmiral Hakon Bruun Hansen i pressemeldingen.

Pressekontakt og oberstløytnant Bent-Ivan Myhre kan ikke si noe mer om bomben.

-Angrepet skjedde mens det var mørkt. Hva slags type bombe det var vil vi vite mer om i fase to. Nå prioriterer vi å ivareta mannskapet og de skadede, sier han til Aftenposten.no.

- Kan du si noe mer om skadene til soldatene?

— Vi har fått rapporter om at de har vært oppe og gått på egne ben, sier han.

- Dere er fornøyde med hvordan de norske soldatene håndterte situasjonen. Hva gjorde de?

— De begrenset skadeomfanget, ivaretok de skadede og fikk dem over i et nytt kjøretøy og ut av området. De fikk dem raskt til en ISAF-installasjon hvor de fikk legebehandling umiddelbart, sier Myhre.