Bare timer før skytedramaet ved New Life Church i Colorado Springs, ble to personer drept da en ukjent mann åpnet ild ved et kristent ungdomssenter i samme delstat.

Begge de to gjerningsmennene ble av øyenvitner beskrevet som svartkledde, men det er uklart om det var snakk om én og samme person.

Det første skytedramaet fant sted ved et kristent senter i Denver-forstaden Arvada, der en hvit mann i 20-årsalderen banket på døra og ba om husly natt til søndag.

Automatgevær

Da han ble avvist, trengte han seg inn på senteret og skjøt og drepte to ansatte. To andre ble såret, før mannen flyktet fra stedet til fots.

Politiet satte inn hunder i letingen etter gjerningsmannen, men det er ikke foretatt pågripelser i saken.

Noen timer senere, etter formiddagsgudstjenesten i New Life Church i Colorado Springs, drøyt 100 kilometer unna, smalt det igjen.

Ifølge øyenvitner tok en mann iført svart frakk og utstyrt med automatgevær seg inn i kirken, der hundrevis av mennesker fortsatt oppholdt seg.

Sikkerhetsvakt

Mannen skjøt og drepte én person og såret fire andre, før han selv ble skutt og drept av en væpnet sikkerhetsvakt på parkeringsplassen utenfor.

Opplysningene om hendelsen var først motstridende, men politisjefen i Colorado Spring, Richard Myers, bekreftet søndag kveld hendelsesforløpet.

Ifølge Myers er tilstanden til flere av de sårede livstruende.