De israelske luftangrepene fortsatte lørdag. Tre sivile ble drept da israelske krigsfly skjøt raketter mot en bru over elven Assi i utkanten av byen Hermel ved den syriske grensen øst i landet, ifølge politiet.

En egyptisk arbeider ble drept og tre såret i et angrep på en bensinstasjon i nærheten av kystbyen Sidon, like ved den palestinske flyktningleiren Ain Al-Helweh.

Det danske utenriksdepartementet besluttet fredag kveld å evakuere dansker som sitter fast i Libanon. Evakueringen blir ifølge nyhetsbyrået Ritzau koordinert med øvrige EU-land. Også Sverige skal evakuere folk som vil ut av landet.

Drone?

Det israelske skipet befant seg 16 kilometer utenfor kysten da det ble truffet.

– Under en militæroperasjon utenfor kysten av Libanon ble fartøyet truffet av en rakett. Fire soldater er savnet, sier en talskvinne for det israelske forsvaret natt til lørdag.

Israelske medier melder imidlertid at et førerløst fly, en såkalt drone, med eksplosiver traff fartøyet.

Skipet fikk store skader i angrepet, og ble derfor slept tilbake til Haifa i Israel.

Også et sivilt fartøy, trolig egyptisk, ble truffet under et angrepet.

– Under angrepet mot vårt skip ble et sivilt fartøy i nærheten, angivelig under egyptisk flagg, truffet av en rakett, sier talskvinnen.

Mannskapet ble plukket opp av et annet fartøy. Det er uklart om noen av dem ble såret.

66 drept

Til sammen 70 sivile er drept og 207 såret siden Israel gikk til angrep på Libanon etter at Hizbollah-militsen tok to israelske soldater til fange og drepte åtte onsdag, ifølge AFP.

Hizbollah har også latt sine raketter regne over Nord-Israel, og til sammen fire israelere er drept i angrepene. Bare fredag ble 70 raketter skutt mot Israel. Et titall raketter ble skutt skutt lørdag morgen, uten at noe ble såret.

Israels statsminister Ehud Olmert la fredag fram tre vilkår for en våpenhvile i Libanon: Han krever løslatelse av de to israelske soldatene som er tatt til fange, stans i rakettangrepene mot Israel, og avvæpning av Hizbollah.

Åpen krig

Fredag ble Hizbollahs leder Sayyed Hassan Nasrallahs hovedkvarter i de sørlige delene av Beirut bombet. Nasrallah kom uskadd fra angrepet, og kort tid etterpå henvendte han seg direkte til israelerne i en fjernsynsuttalelse.

– Dere ønsket en åpen krig, og dere vil få en åpen krig. Det vil bli krig på alle nivåer, til Haifa og forbi Haifa, sa Nasrallah i en telefonsamtale med Hizbollahs fjernsynskanal.

Prodi ringte Assad

Italias statsminister Romano Prodi diskuterte fredag krigshandlingene mellom Israel og Libanon med Syrias president Bashar al-Assad. EU har uttrykt bekymring for at kampene mellom den syrisk-støttede Hizbollah-geriljaen og Israel kan spre seg til Syria.

Samtidig kunngjorde Baath-partiet fredag at Syria vil støtte sine allierte Hizbollah og Libanon mot Israels angrep mot landet.

FNs sikkerhetsråd holdt fredag krisemøte om situasjonen i Libanon. Men det eneste de klarte å bli enige om, var en pressemelding hvor de støtter FNs innsats i krisen