Frontkollisjonen mellom en svensk lastebil og en norskregistrert personbil skjedde ved avkjøringen til Lur mellom Strömstad og Tanum. Personbilen tok fyr i kollisjonen. De fire som satt i bilen, tre menn og en kvinne, døde av skadene de pådro seg. Politiet fikk melding om ulykken klokken 1.16.

I familie

Ifølge politiet i Västra Götaland var det tre menn og en kvinne i bilen. En av de omkomne er norsk statsborger, mens de andre tre skal være fra Makedonia.

— De fire omkomne var i familie. En mann, født i 1968, var norsk statsborger. De tre andre, født i 1981, 1982 og 1983, var fra Makedonia. Familiemedlemmene var på vei til Oslo da ulykken skjedde. Vi har opprettet kontakt med politiet i Oslo, som har kontaktet pårørende i Norge, sier Henrik Rörberg i Västra Götaland politidistrikt til NTB.

Føreren av lastebilen kom fra ulykken med lettere skader, ifølge Rörberg.

Ukjent årsak

Politiet vet foreløpig ikke hva som var årsaken til ulykken, men vil fortsette med undersøkelser utover dagen.

— Vi vet ikke hva som har skjedd, men ifølge de opplysningene vi har fått, kom en av bilene over i motgående kjørefelt. Personbilen tok fyr i kollisjonen, sier Rörberg.

E6 ble stengt i begge retninger etter ulykken. Etter noen timer ble veien åpnet, og trafikken gikk som normalt mandag morgen.