Det melder CNN.

Jenta ble kjørt til sykehus, men hun døde senere av skadene.

Skolejenter ble regelrett likvidert på en barneskole i landsbyen Nickel Mines i Pennsylvania. Gjerningsmannen er identifisert som Charles Carl Roberts (32).

– Gjerningsmannen bandt skolejentene, stilte dem opp mot tavla og begynte å skyte «som om det skulle være en henrettelse», fortalte politimester Jeffrey Miller fra delstatspolitiet på en pressekonferanse mandag kveld.

Den erfarne politimannens stemme sviktet da han beskrev den blodige scenen som møtte politifolkene i den lille ettroms skolen, som tilhører den strengt religiøse amish-bevegelsen.

– En av jentene døde i armene på en av politimennene, sa Miller.

Mirakelet inntraff ikke

Tre skolejenter ble drept på stedet, mens åtte andre ble sendt til sykehus med alvorlige skuddskader.

Tilstanden til to av de sårede var livstruende, og politiet advarte derfor om at dødstallet kunne komme til å stige.

– Det må et mirakel til for at ikke vi ikke skal miste flere liv, sa politimannen Jeffrey Miller til CNN.

Noen timer senere kom meldingene om at en fjerde jente var død.

– Ville ta hevn

32 år gamle Roberts var tankbilsjåfør og hentet melk på gårdene i distriktet. Han hadde oppført seg tilsynelatende helt normalt da han mandag morgen fulgte sine egne barn til skolebussen. Men da hans kone kom hjem mandag formiddag, fant hun lapper som lignet på selvmordsbrev til barna. Han hadde også snakket om at han skulle ta hevn for noe som skjedde for 20 år siden.

– Han var sint på livet og sint på Gud. Det kan være at han hadde mistet et barn en gang, sa politimester Miller, uten å ville utdype noe nærmere.

Mannen tok med seg et automatvåpen og ei hagle og trengte seg inn i den lille skolen med 27 elever i alderen seks til 13 år, 15 gutter og 12 jenter. Han jaget ut guttene og noen av lærerne, blant dem en gravid kvinne. De fikk så varslet politiet om gisselaksjonen.

Skutt i hodet

Mannen låste alle dører, bandt jentene, stilte dem opp mot tavla og truet med å begynne å skyte med en gang dersom politiet ikke fjernet seg. Politiet prøvde å få kontakt med mannen, men i samme øyeblikk begynte han å skyte.

– Våre folk kom seg inn gjennom vinduene. Da fant vi tre skolejenter og den mistenkte døde. Jentene var skutt i hodet, fortalte politimester Miller på pressekonferansen.

Skyteepisoden i Pennsylvania er den tredje med dødelig utgang på skoler i USA i løpet av ei uke.

President George W. Bush vil neste uke sette sammen en gruppe for å forsøke å finne ut hva myndigheten kan gjøre med problemet, opplyste Det hvite hus.

Sjokkerte medlemmer av amish-sekten samlet utenfor bevegelsens barneskole i en landsby i Pennsylvania, der en væpnet mann mandag skjøt og drepte tre skolejenter, før han tok sitt eget liv.
Reuters/Scanpix