I Indonesia er det i dag rapportert om store jordras, som har jevnet minst fire byer med jorden. Byene som er rammet er Pulau Aiya, Lubuk Lawe, Jumena og Limo Koto Timur i Pariaman-distriktet. Området ble hardt rammet av onsdagens jordskjelv.

Bryllupsfest

Så langt er det meldt om at 644 mennesker ble begravd i raset, inkludert alle gjestene ved en stor bryllupsfest, melder myndighetene i landet til nyhetsbyrådet AP. Dødstallene er ventet å stige. Over 3000 mennesker er meldt savnet — og det var før nyheten om jordraset.

I byen Pulau Aiya deltok over 400 mennesker på en stor bryllupsfest. I smålandsbyer er det vanlig at bryllup er en tilstelning for alle byens innbyggere.

— De ble slukt av jorden, og begravd over 30 meter ned i jord og søle. Selv byens minaret, som var over 20 meter høy, har forsvunnet i raset, forteller sjefen for krisesentret, Rustam Pakaya

Så langt er kun bare 26 døde gravd frem. BBC melder om at veiene i området er rasert, og at hjelpemannskapene har problemer med å komme frem til byene som ble rammet av raset.

Ingen livstegn FNs El-Mostafa Benlamlih sier til AP at over 200 hus ble jevnet med jorden i Pulau Aiya. Hjelpemannskapene konsentrerer seg nå i første rekke om Padang-området, mens hjelpen fortsatt ikke har nådd de andre kriserammede områdene i landet.

I Padang arbeider redningsmasskapet for fullt, men så langt har de ikke funnet flere overlevne. Det er meldt om over 1100 døde.

— Vi har søkt med hunder i hele dag, men vi har ikke funnet livstegn. Våre hunder er trent til å finne levende mennesker, ikke døde, og de har ikke funnet noe, forteller Hidehiro Murase, som er sjefen for hundesøket.

Dita Alangkara