JENS CHR. HANSEN New York

Etter en av de største menneskejakter noen gang i USA er fire av de syv fra den såkalte «Texas Seven»-banden fanget og igjen plassert bak lås og slå.

En femte valgte å ta sitt eget liv da FBI og lokalt politi i delstaten Colorado hadde omringet campingbilen der de syv har bodd de siste tre ukene.

På frifot Me to av de syv er fortsatt på frifot. De er begge tungt bevæpnet og vil få livsvarig fengsel eller dødsstraff, hvis de fanges. Begge betegnes som narko-avhengige, ekstremt farlige og sannsynligvis paniske. FBI frykter en massakre hvis det ikke lykkes for politiet å arrestere de to ved en overraskelsesmanøver.

«Texas Seven»-banden flyktet fra det antatt fluktsikre fengselet Connally i byen Kenedy i det sørlige Texas 13. desember. Seks av rømlingene var til sammen idømt 380 års fengsel, den syvende var satt inn på livstid.

Drepte politi Ved et ran i en sportsforretning julaften skjøt og drepte de en politibetjent. Tross en omfattende ettersøkning i hele USA lyktes det de syv å holde seg skjult, sannsynligvis fordi bandens leder, den 30-årige George Rivas, greide å holde flokken samlet. Rivas er en av de fire som nå er tilbake i fengselet.

Men det var ikke politiet som selv kom på sporet av den farlige banden. Amerikansk tv har dekket menneskejakten døgnet rundt, og etter sendingen «America's Most Wanted» henvendte en beboer på helårscampingplassen Woodland Park i El Paso ved Denver seg til politiet med et tips.

Jyllands-Posten/Bergens Tidende