Flyet styrtet i Falsterbokanalen utenfor Vellinge og var på et rutineoppdrag da det havnet i sjøen.

Ved 15.30-tiden torsdag ettermiddag meldte svensk politi at én person var funnet død i flyvraket. Det var på dette tidspunktet lite håp om å finne overlevende etter styrten.

Torsdag ettermiddag var det uklart hva som forårsaket styrten, men øyenvitner fortalte at flyet styrtet etter å ha mistet en vinge.

Øyenvitner

18 år gamle Johnny Christoffersson var på vei til skolen i bil og befant seg midt på ei bru som går over Falsterbokanalen, da han hørte et kraftig smell.

– Jeg så til høyre og så flyet på 30–40 meters avstand. Plutselig ble vingen revet av og flyet styrtet rett ned i vannet og sank, sier han.

Kioskeieren Harry Feinberg sier ulykken så helt uvirkelig ut.

– Jeg sto i kiosken og så at flyet kom over brua og mistet vingen. Deretter så det ut som en skadeskutt fugl som virret omkring før det styrtet rett ned i kanalen, sier Feinberg, som også sier at en hel skoleklasse var blant øyenvitnene til ulykken.

Redningsoperasjon

Deler av flyvraket fløt i vannet på ulykkesstedet, hvor tre båter, tre helikoptre og seks dykkere fra redningstjenesten, politiet og kystvakten deltok i redningsarbeidet.

De seks dykkerne opererte parvis, og flyvraket ble lokalisert på rundt seks meters dyp. Ulykkesflyet var et tomotorsfly av typen Casa-12.

Ifølge SOS Alarm i Malmö, kystvakten og flyredningstjenesten ble det ikke mottatt noe nødsignal fra flyet. Ifølge øyenvitner forløp ulykken svært raskt.

Det var kraftig sørlig vind på om lag 10 sekundmeter på stedet da ulykken fant sted.