Angrepet skjedde ved 22-tiden søndag kveld, og kvinnen hvilte mandag ut på Mellersta Finlands sentralsykehus, meldte nyhetsbyrået FNB. Hun må trolig bli værende på sykehuset noen dager, slik at legene kan kontrollere at det ikke går betennelse i sårene.

— Kvinnen gikk i sporene etter en skogmaskin og så plutselig noe som rørte på seg i buskaset. Det var en brølende bjørn som felte kvinnen med ett eneste slag og senere tok tak i det ene låret hennes med tennene, sa polititalsmannen Jukka Turpeinen mandag.

Kvinnen gjorde ikke noe forsøk på å spille død, slik mange mener man bør hvis man blir overfalt av bjørn, men ga i stedet dyret to velrettede spark i snuten. – Det virket som det skulle i dette tilfellet, og det tyder på at bjørnen ikke var innstilt på å drepe, mente Turpeinen.

Hvis den hadde vært det, ville den bare blitt mer aggressiv av sparkene, tilføyde han. Bjørnen var en binne som hadde en unge med seg, og det var trolig grunnen til at den angrep kvinnen i stedet for bare å stikke av.