Ifølge den norske nettavisen canariposten.com var lommeboka til 21-åringen forsvunnet da han ble funnet blødende på gata like i nærheten av hotellet der han bodde. Han ble funnet av en drosjesjåfør som varslet politi og ambulanse. Mannen ble brakt til sykehus der ha døde av skadene, melder TV 2 Nettavisen.

Det skal ikke ha vært vitner til knivstikkingen, men ifølge den spanske nettavisen Canarias7 skal en engelsk kvinne ha hørt bråk ved 02.20-tiden utenfor hotellet der nordmannen fra Finnmark ble funnet.

Norsk politi har fått få opplysninger fra spanske politi om drapet som etterforskes på vanlig måte, opplyser avdelingsleder i Nye Kripos, Helge Tangen, til NTB.

— Spansk politi har bedt oss om å få numrene på kredittkortene til den drepte finnmarkingen for å kunne spore mulig bruk av kortene etter at mannen ble drept. Å oppgi kredittkortnumre er for øvrig en rutinesak i slike sammenhenger, sier Tangen til NTB.

Den drepte var på ferietur med Saga Solreiser sammen med en kamerat som valgte å være på hotellet søndag kveld, mens 21-åringen tok seg en tur i området rundt hotellet der de bodde. Dette er et område som er kjent for å være et strøk der ungdommen fester og slår seg løs.

I selskapet My Travel, som driver Saga Solreiser, får NTB opplyst at kameraten får hjelp av personalet som selskapet har på stedet.

Ifølge TV 2 Nettavisen skjer det mellom 8 og 10 knivdrap på Kanariøyene i året. Senest 5. mars i år ble en 23-åring stukket ned og drept i forbindelse med karnevalsfeiringen i Maspalomas på Gran Canaria. Ofte er folk fra Marokko innblandet i knivstikkingssakene på øygruppen, opplyser TV 2 Nettavisen.

ÅSTEDET: Her ble nordmannen stukket ned og drept natt til mandag.
SCANPIX