— Mannen på filmen stemmer godt overens med morderens signalement, sier kriminalpolitiets spaningsleder, Leif Jennekvist til Aftonbladet.

På videofilmen fra handlesenteret Nordiska Kompagniet (NK) er det en tidsmarkering som ifølge politikilder skal ha vist den mistenkte tre minutter før Anna Lindh brutalt ble stukket ned med kniv.

Den omtalte mannen skal da ha befunnet seg nær sportsavdelingen i NKs 3. etasje. Flere vit-ner som så ham da beskriver ham som en normal, yngre mann som opptrådte rolig. Anna Lindh befant seg på det tidspunktet på vei opp fra 1.- til 2. etasje og dameavdelingen.

I det hun tok det første skrittet bort fra rulletrappen mot butikken «Filippa K», så flere vitner at hun ble overfalt av en mann med en kniv. Flere av vitnene så morderens ansikt på nært hold, skriver Aftonbladet.

Disse vitnenes beskrivelse av gjerningsmannens utseende og klær stemmer meget godt over-ens med mannen som er plukket ut på filmen fra overvåkningskameraene: En mørk caps med hvit rand og en grå hettejakke med Nike-merke på brystet. Begge disse klesplaggene er senere funnet igjen.

Ut fra bildet og vitneobservasjonene beskriver politiet en kjent kriminell i 30-årene, som tidli-gere har sonet en lengre fengselsstraff, som «interessant». - Det er en påfallende likhet mellom ham og mannen på videoen, sier en politikilde til Afton-bladet.