— For vår familie oppleves dette som et mirakel. Det kan ikke beskrives som noe annet når vi ser hvor ille det har vært på Khao Lak. Vi hadde ventet ved telefonen i to døgn da hun endelig ringte mandag kveld.

Mette Skauge bor nå i Tromsø. Siste uken før jul dro hun til Khao Lak sammen med en venninne fra Tromsø. Venninnen og familien hennes er fremdeles savnet.

Fortsatt håp

— Det er absolutt håp om at flere savnede vil komme til rette når telefonnettet kommer i orden igjen, understreker Tom. Selv fikk han kontakt med søsteren etter at hun fikk sneket seg til en mobilsamtale i Phuket.

— De fikk forbud mot å ringe fra sykehuset. En finne med mobiltelefon hjalp henne med å få meldt fra til oss. Det er kommunikasjonskaos i Phuket. Det er nok noen som har måttet gjøre noen knallharde prioriteringer på hva man skal bruke telefonkapasiteten i landet på, tror Tom.

Kastet gjennom taket

Mette har skildret forferdelig scener fra stranden i Khao Lak.

— Mette bodde i en bungalow som lå på et platå litt opp fra stranden. Hun forteller at hun våknet av at gulvet løftet seg. Vannet kom opp gjennom gulvet. Dro henne opp og kastet henne gjennom taket. Da hun kom til seg selv, hadde hun mistet alt - da mener jeg virkelig alt. Hun forteller at det var forferdelige scener med fullt av døde på stranden. Venninnen hun reiste med har hun ikke sett noe til ennå. Hun bodde med familien sin noen hytter lenger ned på stranden.

— Står det bra til med Mette?

— Jeg må si at etter forholdene som er der nede nå, så står det bra til. Hun ligger på et sykehus i Phuket, med skulderen ute av ledd - kanskje er den brukket, og hun har en god del sår, forteller Tom.

Skryter av lokalbefolkningen

— Hun venter nå på svar på hvilken prioritet hun har i evakueringen. De tar seg godt av henne. Hun skryter voldsomt av hvor god behandling de har fått av lokalbefolkningen. Og Mette vil ikke gi uttrykk for at hun er urolig, men hun har fått infeksjon i sårene, så vi er naturlig nok bekymret. Det siste vi har hørt er at hun skal opereres i en fot. Jeg håper vi får henne hjem snart, slik at hun kan få behandling i Norge, sier Tom.

<b>FORTSATT HÅP:</b> SV-politiker Tom Skauge fikk kontakt med søsteren sin, og mener det fortsatt er håp om at flere savnede kan melde seg. Det er fremdeles vanskelig å ringe fra katastrofeområdene.
Arkiv