— Nordmennene er tilknyttet Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås, og besøkte et prosjektarbeid i Pakistan. Vi fikk kontakt med dem i nitiden lokal tid. Alle er i god behold, og har ikke lidd noen overlast, sier ambassadør Janis Bjørn Kanavin ved Norges ambassade i Islamabad til NTB.

Ambassaden mottar fortsatt meldinger fra nordmenn som er bekymret for noen av sine nærmeste etter jordskjelvet i Pakistan.

— Vi mottar fortsatt henvendelser som vi følger opp. For øyeblikket er det bare en av de vi har mottatt bekymringsmeldinger om som vi ikke har oppnådd kontakt med, sier ambassadør Kanavin.

Den ene personen som ambassaden ikke er kommet i kontakt med, er en norsk kvinne som for tiden bor i Islamabad. Hun var på besøk hos venner i en av boligblokkene som raste sammen i skjelvet.

— Familien har vært på stedet, og konstatert at kvinnens bil står parkert utenfor boligblokken. Det er flere overlevende som er sperret inne i den sammenraste bygningen, sier Kanavin.

Han kjenner selv den savnede kvinnen, og betegner henne som en kapasitet på sitt felt.

Kanavin sier at det ikke er noen indikasjon på at andre nordmenn er omkommet i jordskjelvet.

Han tror mange i Islamabad er engstelige etter skjelvet.

— I bydeler som er hardt rammet, er folk engstelige. Det har vært flere etterskjelv, og folk er redde for å gå inn i husene sine. Det blir nok en lang natt for mange, sier Kanavin.