Utrolig nok gikk ingen liv tapt på bakken da to fly kolliderte og styrtet ved den tyske landsbyen Überlingen i Sør-Tyskland. Vrakrestene ble spredd over et 30 km stort område.

Kritthvite

Den tyske familien i dette bolighuset like utenfor Überlingen kunne knapt hatt mer hell i uhellet. Deler av Tupolev-vraket krasjlandet i familiens hage, omtrent ti meter fra husveggen.

— På husets terrasse sto to mennesker, kritthvite i ansiktet, forteller et øyenvitne til den tyske avisen Bild.

Überlingen er en idyllisk småby like ved Bondensee i Sør-Tyskland, med 20.000 innbyggere. Turistene strømmer til i feriene, og nyter den landlige idyllen ved innsjøen. I natt ble idyllen brutt, da et russisk passasjerfly med 69 personer om bord kolliderte med et DHL-fraktfly i 13 kilometers høyde. Nå er hele området erklært som katastrofeområde.

Fikk turen i premie

Tyske myndigheter slo tidlig fast at det ikke var håp om å finne overlevende. Til sammen 71 mennesker mistet livet i flykollisjonen. Av disse var 52 barn og unge under 18 år. De var på vei til ferie på Costa Brava, og ifølge Bild hadde ungdommene vunnet reisen som en belønning for fremragende skolekarakterer.

Avisen melder også at de forulykkede egentlig ikke skulle vært om bord i ulykkesflyet, men ble booket om til Tupolev-flyet fra Bashkirian Airlines etter å ha kommet for sent til den ordinære avgangen.

Det russiske nyhetsbyrået ITAR-Tass melder at flere av de omkomne ungdommene er barn av høytstående ministere og regjeringsfunksjonærer i den russiske republikken Baschkortostan.

I tillegg til de 52 barna, var fem voksne med som reiseledere. Om bord i Tupolev-flyet var også en besetning på tolv personer. DHL-fraktflyet var av typen Boeing 757, og hadde kun pilot og co-pilot om bord. Flyet var på vei fra Bahrain til Brussel.

Mannskaper fra tysk Røde Kors, politi og sivilforsvaret har deltatt i arbeidet etter flystyrten. Flere av de involverte forteller om grufulle scener. En person oppdaget tolv lik, og fortalte tysk presse at alle var ungdommer mellom 15 og 20 år.

Tirsdag formiddag var til sammen 15 personer funnet omkommet.