En kommunalråd som ville ha henne kastet ut fra huset i Furudal nordøst for Mora i Midt-Sverige, fikk blankt avslag.

Karin er 61 år gammel og førtidspensjonert fra jobben som frisør på grunn av sterke smerter i ledd og alvorlig hudallergi. Når plagene blir for store om nettene, pleier hun å stå opp og stille seg naken i inngangsdøren for å kjøle seg ned.

– Det er mørkt ute og det er bare skog utenfor huset, så det kan vel ikke plage noen at jeg står her, sier hun til avisen Aftonbladet. Men kommunalråd Inge Östlund er uenig – og det er alvorlig for Karin, for Östlund eier nemlig leiligheten der hun bor.

Han kjøpte den for tre år siden, og gikk kort tid etter til rettssak for å få Karin Klang kastet ut. Han fikk rett i første instans, hyresnämnden, men saken gikk videre til Svea Hovrätt, som tilsvarer en norsk lagmannsrett, og der fikk Karin medhold.

Inge Östlund var ikke bare forarget over at Karin svalet seg ned naken, han klaget også over at hun slurvet med å plukke opp sigarettstumper og laget rot i vaskerommet. Men verken det eller nakenheten var altså nok til å få henne kastet ut, skrev Aftonbladet fredag.