Den 58-årige mannen er varetektsfengslet, mens de åtte barna er tatt hånd om av barnevernet.

Mannen hevder han er uskyldig og at kvinnen ikke er hans biologiske datter. Men i Colombia har saken allerede skapt sterke reaksjoner. Da han ble kjørt til fengsel lørdag, måtte soldater passe på at han ikke ble angrepet av rasende folkemengder.

Kvinnen som har anmeldt ham, er nå 35 år. Hun sier at overgrepene startet da hun var ti år, og at hun gikk til politiet etter at en kristen pastor hadde overtalt henne til å anmelde faren til politiet.

Den fengslede mannen har imidlertid fortalt en helt annen historie. Han sier at jenten er hans adoptivbarn og at de ble enige om å ha et seksuelt forhold fordi de elsket hverandre.

Jentens mor døde da hun var fem år, og etter dette var det 58-åringen som hadde hovedomsorgen. De åtte barna er fra ett til 19 år. Ifølge moren fikk hun i alt elleve barn, men tre av dem døde.

Kvinnen sier at hun alltid regnet mannen som sin far, og når hun spurte hvorfor de hadde sex, så svarte han at det var Guds vilje.

Mannen kalles nå for «monsteret fra Mariquita» i lokale medier, og landets barneombud omtaler saken som «en fryktelig forbrytelse».

Organisasjoner som jobber for barne interesser i Colombia krever ifølge BBC at mannen får livsvarig fengsel. De fremholder at hundretusener av barn blir misbrukt i Colombia uten at overgriperne blir politianmeldt