Flere lastebiler med soldater skal også ha dratt i retning flyplassen i Suva.

Mandag morgen tok soldater kontrollen over den eneste væpnede politienheten i Fiji og beslagla våpnene. Politifolkene gjorde ingen motstand.

Soldater tok også oppstilling utenfor den største politistasjonen i hovedstaden.

Fijis hærsjef Frank Bainimarama har lenge truet med å styrte regjeringen til statsminister Laisenia Qarase, som han hevder er korrupt. Søndag ga hærsjefen regjeringen frist til mandag med å gå av, og advarte samtidig statsministeren mot å gjøre motstand.

— Hvis det blir motstand, vil ikke militæret være særlig snill, og vil gå etter de som først gjør motstand, sa Bainimarama.

Hærsjefen har tillyst en pressekonferanse senere mandag.

Australias utenriksminister Alexander Downer sier Fiji åpenbart er på randen av militærkupp. Han oppfordret mandag hærsjef Bainimarama om å bøye seg for internasjonalt press og forlate planene om å styrte regjeringen.

Hærsjefen har i hele år vært involvert i en maktkamp med statsminister Qarase. Bainimarama overleverte for snart to uker siden en liste med krav til regjeringen, og har truet med en «opprydningskampanje».

Statsminister Qarase nekter å bøye seg for kravene, og har innkalt et krisemøte i regjeringen tirsdag. Han har forsøkt å avsette hærsjefen, uten hell, fordi hæren stiller seg bak sin sjef.

Den politiske krisen har ført til at Australia har sendt tre krigsskip til området, i tilfellet det blir nødvendig å evakuere ferierende australiere. Også USA, Storbritannia og FN har advart Bainimarama mot å gjennomføre kupp.