Men det voldsomme uværet i området vanskeliggjorde ved 02.30-tiden redningsarbeidet. Ifølge redningsledelsen blåser det med storm styrke i området der "Isabella" gikk på grunn.

— Vi har blitt beordret opp på niende dekk, og har fått redningsvester på oss, forteller en av passasjene, Jussi Maanonen, via mobiltelefon til det svenske nyhetsbyrået TT.

- Vet at været er dårlig

Ifølge Maanonen forsøkte passasjerene ved 02.30-tiden å ta det hele med ro.

— Vi har fått vite at det er hjelp underveis og at båten skal dras løs. Men vi vet at båten står hardt på grunn, og at været er dårlig, sa han.

"Isabella" eies av det finske selskapet Viking Line. Selskapets tekniske sjef, Kai Johansson, sa ved 02-tiden til det finske nyhetsbyrået FNB at det ikke er noen fare for fergen.

— Den har bare fått små hull i skroget, opplyste han.

Like før hadde imidlertid redningsledelsen opplyst at det var uklart om ferjen ville synke.

Redningsledelsen planla ved 02-tiden å flytte alle passasjerer om bord i et annet fartøy. Men denne operasjonen ble vanskeliggjort av det voldsomme uværet i området.

Et stort antall fartøy og flere helikoptre ble umiddelbart dirigert til området etter at alarmen om grunnstøtingen gikk klokken 00.29 natt til torsdag.

På grunn av uværet hadde redningsledelsen vanskelig for å nå frem til fergen.

Tidligere på natten meldte den svenske redningsledelsen om at fergen lå relativt i ly takket være at den grunnstøtte innenskjærs.

Fergen "Isabella" trafikkerer mellom Sverige og Finland. "Isabella" er bygd i 1989, og har plass til 2480 passasjerer. (NTB)

PÅ GRUNN: Fergen "Isabella" gikk på grunn i natt. ARKIVFOTO: SCANPIX