Den britiske 48-åringen Steven Wright er varetektsfengslet fram til 2. januar, siktet for drap på fem prostituerte i Øst-England. Men påtalemyndigheten advarer mot forhastet tro på at saken er løst.

Den 48 år gamle lastebilsjåføren Wright ble formelt fengslet i forhørsretten i Ipswich fredag morgen, etter at en annen mistenkt sent torsdag kveld var satt fri mot kausjon. Britiske jurister påpeker at også Wright må anses som uskyldig til det motsatte er bevist.

– Avhør og annen etterforskning har gitt viktige resultater i den tiden disse to har sittet fengslet, sier sjefetterforsker Stewart Gull. Tom Stephens ble anholdt mandag denne uken og Steven Wright tirsdag.

Siktet – Steven Wright er nå siktet for disse drapene og har rett til å få prøvd sin sak for en jury, tilføyer Michael Crimp ved statsadvokatens kontor i det østengelske grevskapet Suffolk. – Det er svært viktig at mediene nå viser ansvar og ikke ødelegger for rettsprosessen, sier han.

Wright skulle senere fredag framstilles for forhørsretten i byen Ipswich, skrev London-tabloiden The Sun. Det var i Ipswich-området at de fem prostituerte ble funnet drept denne måneden. Politiet har nå gjenåpnet etterforskningen av flere andre kvinnedrap i området.

Trebarnsfaren Wright, en tidligere lugartjener på luksusskipet «Queen Elizabeth 2», bodde i en leilighet nær prostitusjonsstrøket i Ipswich. Hvis han ikke var blitt siktet, ville politiet vært nødt til å løslate ham lørdag.

Beviser – Vi har kommet fram til at vi har nok beviser til å sikte ham, sier Michael Crimp ifølge nyhetsbyrået AFP. Når han nå formelt er siktet, legger britisk lov klare og strenge begrensninger på hva mediene deretter kan melde om saken.

Storbritannias riksadvokat Lord Goldsmith advarer aviser og kringkastingsselskaper mot å hisse opp stemningen slik at det oppstår fare for et justismord. Mediene må avstå fra spekulasjoner der noen «beskyldes for eller antas å være» skyldig i noe kriminelt, sier han.

Kvinnedrapene i Øst-England har lenge vært den dominerende saken i britiske medier. Søndagsavisen Sunday Mirror brakte forrige helg et langt intervju med Tom Stephens, som nå altså er løslatt mot kausjon.

STEPHEN HIRD
ALESSIA PIERDOMENICO