De seks ble observert da de med håndjern ble ført om bord i et passasjerfly fra Tsjads flyselskap fredag ettermiddag.

Hjelpearbeiderne, som for få dager siden ble dømt til åtte års tvangsarbeid for forsøk på bortføring av 103 barn, sendes hjem i henhold til en avtale med franske myndigheter.

Skal sone i Frankrike

Ifølge avtalen skal de fire mennene og to kvinnene fra den franske humanitære organisasjonen L’Arche de Zoe sone sine dommer i Frankrike, opplyser en talsmann for Tsjads justisdepartement.

Under rettssaken sa de seks at de var blitt lurt til å tro at barna de skulle ha med seg og gi til fosterforeldre i Frankrike, var foreldreløse barn fra Darfur. I stedet viste det seg at de fleste var fra Tsjad og hadde minst en forelder.

Hjelpearbeiderne, som ble arrestert 25. oktober, startet en sultestreik i protest mot dommen.

Vil trolig justere straffene

Hjelpearbeiderne vil nå bli fremstilt for fransk domstol, som ventelig vil justere straffene. Tvangsarbeid er ikke en straffeform i Frankrike. Men avtalen inngått mellom Tsjad og Frankrike, krever at Tsjad godkjenner den nye straffeutmålingen.

Saken har vært en stor påkjenning for forholdet mellom de to landene – og kom på et uheldig tidspunkt. Franske myndigheter forbereder ledelsen av en 3.500 mann stor fredsstyrke øst i Tsjad, der EU-styrken skal beskytte flyktningleirer som ligger mot grensen til urolige Darfur.

Tsjad er en tidligere fransk koloni.

FIKK REISE HJEM: De seks franske hjelpearbeidere som var dømt til hardt tvangsarbeid i Tsjad for forsøk på bortføring av 103 barn, fikk fredag reise hjem til Frankrike.
REUTERS/SCANPIX