Politiet bekreftet tirsdag kveld at minst fire personer er drept og at gjerningsmannen trolig er en av disse. I tillegg bekrefter sykehuskilder at en av de skadde som ble brakt til sykehuset senere døde av skuddsår i brystet.

– Han sa ingenting. Han gikk rett inn i rommet som om han visste nøyaktig hva han skulle, sier politisjef Charles Moffatt ifølge nyhetsbyrået AP.

Skytingen fant sted inne på LA Fitness Center i Pittsburgh i delstaten Pennsylvania. Helsestudioet ligger i et kjøpesenter i byen.

23 år gamle Ashley Ogordowski forteller til Pittsburgh Post-Gazette at hun deltok i en aerobictime da en mann kom inn bakdøren og begynte å skyte.

– Jeg lå sammenkrøpet sammen med en annen jente, sier 23-åringen, som anslår antall skadde til mellom åtte og ti.

Rømte ut bakveien

Utenfor kjøpesenteret var stemningen kaotisk med en rekke ambulanser og politibiler til stede. Politiet sperret av alle utganger til kjøpesenteret.

Lauren Dooley trente på tredemølla i andre etasje da hun skjønte at noe foregikk i etasjen under.

– Jeg så at folk kastet seg av tredemøllene og ned på gulvet. Vi tok oss ut gjennom nødutgangen, forteller Dooley, som sier at hun hørte mellom tolv og 15 skudd.

Flere til sykehus

Ambulansepersonell opplyser til TV-kanalen WTAE Channel 4 at til sammen 15 mennesker kan være skutt, men tilstanden deres er ikke kjent. Tallet er heller ikke bekreftet.

Flere personer skal være fraktet til et sykehus i nærheten. En sykehuskilde forteller til TV-kanalen at fem kvinner er blitt truffet av flere skudd og at tilstanden for disse er kritisk.

30 personer deltok i aerobictimen da skytingen begynte, mens det kan ha vært opptil hundre personer totalt i helsestudioet.

Folk står utenfor helsestudioet i Pittsburgh der minst fem personer ble skutt og drept tirsdag.
REUTERS / Jason Cohn / SCANPIX