Talskvinnen, Annaline Prinsloo, sier politiet startet en omfattende leteaksjon etter de savnede guttene da det første offeret ble funnet mandag ettermiddag.

Hun sa gutten da var i live, men at han blødde kraftig fra skrittet, og var også blitt utsatt for overgrep. Han døde i ambulansen. Politiet fant fire døde gutter tirsdag morgen. Guttene er i alderen 13 til 15 år. Tre av dem var blitt omskåret.

Politiet sier det ikke er klart hvordan de døde, men at politiet mistenker drap. De utelukker ikke at guttene frøs i hjel fordi nattetemperaturen var nede i 10 minusgrader.

20 andre gutter ble funnet nakne, bare kledd i tynne ulltepper mens de forsøkte å gjemme seg. Flere hadde store skader etter omskjæring.

— De er i svært dårlig form, sa Prinsloo.

Ifølge politiet ble guttene trolig utvist fra en omskjæringsleir da det ble klart at de var for svake til gjennomføre oppgavene som lå foran dem.

Slike omskjæringsleire er en del av kulturen til flere afrikanske stammer, hvor overgangen fra gutt til mann blir markert. Guttene blir sendt ut for å leve i grupper ute i skogen, før de blir omskåret offentlig. Etter å ha levd med gruppen igjen en tid, kan de endelig framstå som menn.

Politiet har stengt leiren, og fire menn er innkalt til forhør.

(NTB)