Ofrene var en del av en gruppe bestående av lokale aymara-indianere som stormet Inca Manco Capac lufthavn i Julianca. Flere tusen demonstranter tok over flyplassen lørdag, og om lag 3.000 mennesker okkuperte rullebanen.

Demonstrantene skal være bønder som er imot gruveprosjekter i området. Politiet skal ha trukket seg tilbake for å unngå nye sammenstøt.

— Fram til nå er fem døde, inkludert en kvinne. Alle er gjennomhullet av kuler, sier Percy Casaperalta, lege ved sykehuset i byen som har 200.000 innbyggere.

Ifølge legen har flere sårede også skuddskader.

Innenriksminister Miguel Hidalgo sier aktivistene også har angrepet en politistasjon i nærheten av byen Azangaro og prøvd å tenne på et tollkontor.

Puno-regionen har vært åsted for en bølge demonstrasjoner mot gruveprosjekter. Aymara-indianerne, en majoritetsgruppe i denne delen av landet, krever en slutt på gruveaktivitet og oljeboring i Puno som er et av Perus fattigste områder.

Avtroppende president Alan Garcia sier demonstrantene prøver å tvinge til seg litt makt i påtroppende president Ollanta Humala styre.

— Det de prøver å gjøre, er å presse den neste regjeringen til Ollanta Humala ved å komme med trusler og demonstrere i store antall, mener Garcia.