Seks personer er døde og én ligger hardt skadet på sykehus etter en skyteepisode i Yuma, Arizona torsdag, skriver Aftenposten.

Den antatte gjerningsmannen, en 73-årig mann, er blant de døde. Også 73-åringens ekskone, advokaten som forsvarte henne under deres skilsmisse, og flere venner av paret ble skutt, ifølge nyhetsbyrået AP.

— Det er en tragedie. Vi er et veldig tett samfunn, og det er veldig trist at dette skjedde. Det er uvanlig, og det reflekterer ikke verdiene i vårt samfunn, sier Yumas borgermester, Alan L. Krieger til New York Times.

Skutt i ansiktet

Det var i morgentimene lokal tid at dramaet startet. En kvinne ble skutt flere ganger i ansiktet i den lille byen Wellton, fire mil øst for Yuma.

— Da vi kom dit var hun våken og pustet. Hun var en venn av gjerningsmannens ekskone, sier en politibetjent til avisen Yuma Sun.

Det neste nødanropet kom fra en adresse der politiet senere fant en død kvinne i hagen.

Skulle pensjonere seg

Rundt klokken 9.30 skal gjerningsmannen så ha entret et advokatkontor der han skjøt og drepte advokaten som representerte ekskonen i skilsmisseoppgjøret i 2006.

Den 62 år gamle Jerrold Shelley, som hadde spesialisert seg i nettopp skilsmisseoppgjør, skal ha vært i gang med å pakke ned kontoret sitt da han ble overrasket av gjerningsmannen. Shelley skulle flytte over til en mindre praksis før han planla å pensjonere seg mot slutten av året.

De neste to ofrene ble funnet sammen på en adresse. Like etter at et femte offer ble funnet på en eiendom, ble også gjerningsmannen funnet død i sin egen bil.

— Dette er ikke tilfeldig. Ofrene var utvalgte, sier Jerry Geier, politisjef.

Gift fire ganger før

Den 73 år gamle gjerningsmannen og ekskona han tok livet av inngikk ekteskap i 2002.

I 2007 ble det mobile hjemmet de to delte overført til kona på grunn av oppløsning av ekteskapet.

Mannen hadde vært gift og skilt fire ganger tidligere, ifølge AP.