En liten rosa koffert med Hello Kitty-motiv er en av gjenstandene som ble hentet ut av bussvraket i Italia mandag ettermiddag, skriver Aftenposten.no.

Søndag kveld styrtet en italiensk turistbuss med 47 passasjerer gjennom et rekkverk og falt omlag 30 meter ned i en fjellkløft. Bussen var på vei fra Bari til Napoli sør i Italia.

Kun 11 passasjerer ble reddet ut av bussen i live.

Til sammen syv barn ble skadet i bussulykken — fem ble hentet ut av bussen, mens to ble skadet da bussen traff flere av bilene som sto i kø i svingen der bussen raste utenfor.

De fem som ble reddet ut av bussen ligger nå alvorlig skadet på sykehuset Santobono i Napoli. Direktør ved barneavdelingen der barna befinner seg, Carlo Maranelli, sier til avisenCorriere della Seraat ingen av barna har foreldrene ved sengekanten.

— Vi vet ikke om foreldrene er i live eller ikke, sier Maranelli tilLa Repubblica.

Ligger i koma

To av barna, begge på rundt 2,5 år, ligger i koma. En jente på 10 år er innlagt med flere brudd og mistanke om skader på indre organer, opplyser legen.

For de siste to barna er tilstanden litt mindre alvorlig. De er innlagt med brudd på kraniet og skader i ansiktet.

For to av barna, to små brødre, har en tante nå ankommet sykehuset.

Foreldrene er det likevel ingen som foreløpig vet hvor er. Det betyr at foreldrene enten kan være innlosjert ved noen av de andre sykehusene i området, eller at de er omkommet i ulykken.

38 av 47 passasjerer ombord var mandag bekreftet døde.

Hørte barnegråt

Emilio Matarazzo var en av de første brannmennene som ankom stedet, og som hjalp barna ut av bussen.

— Jeg hørte barn som gråt og ropte fra innsiden av bussen, og jeg hørte stemmene til to foreldre som ropte på dem. Men jeg kunne ikke se noe, det var helt mørkt, sa Matarazzo til La Repubblica.

— Jeg og kollegene mine gikk ned dit. Da vi kom frem til bussen, klarte vi å dra ut fem barn. De gråt og var skadet og ble brakt til sykehuset. Andre klarte seg ikke. De satt fast mellom setene. Fryktelig, sier Matarazzo.

Måtte velge hvem han reddet

Maurizio Abbenate var den første legen som ankom stedet.

— Da jeg kom til stedet hørte vi rop fra innsiden av bussen, mellom alle likene, sier Abbenate til La Repubblica.

Legen ble nødt til å velge ut hvem han skulle redde.

— Vi fikk først ut de som ikke satt altfor fast. Etter det prøvde vi å få løs noen av de andre. Vi måtte velge ut de vi trodde hadde størst sjanse for å overleve, forteller han.

En betongkloss som hang over ulykkesstedet, og som sto i fare for å løsne, gjorde arbeidet med å få ut de levende fra bussen svært farlig.

- Hjulet punkterte

I over en kilometer skal bussen ha svingt frem og tilbake på veien etter at føreren mistet kontrollen. Han skal ha prøvd å bremse bussen ved å kjøre inn veikanten, uten at det har lykkes.

Deler av bussens kommunikasjonsutstyr er funnet over en kilometer unna ulykkesstedet. Et punktert hjul skal være årsaken til ulykken, men det er fortsatt ikke bekreftet.

Vitner i en bil som kjørte bak bussen har fortalt at en eksplosjon i bakre venstre hjul førte til at felgen løsnet fra aksen. Etter det skal bussen ha blitt ustyrlig. Også en av de overlevende skal ha fortalt sin onkel at det ene hjulet punkterte.

Bussulykken er en av de verste trafikkulykkene som har rammet Italia

ALVORLIG ULYKKE: Til sammen syv barn ble skadet i bussulykken