ESPEN TJERSLAND

Til tross for at familie og venner meldte ifra til politi og Utenriksdepartementet (UD) om at Mardy Iversen var i sikkerhet, sto hun fortsatt oppført på Kripos liste over savnede i går kveld.

Mottok kondolanser

Mardy Iversen befant seg i Adelaide, i Sør-Australia, da flodbølgen rammet Thailand.

Hun hadde riktignok feriert i Thailand i en lengre periode sammen med sin australske samboer. Men på julaften sendte hun en e-post til faren, Osmund Lind Iversen i Kinsarvik, der hun skrev at hun var i god behold og at hun hadde spist kengurubiff til julemiddag.

Faren fikk derfor sjokk da det gikk opp for ham at datteren sto på listen over savnede. Bedre ble det ikke da han i går begynte å motta kondolanser fra venner og kjente.

— Veldig strevsomt, ikke noe behagelig, sier han.

Tatt for lang tid

— Jeg kontaktet politiet i Bergen umiddelbart, og ga beskjed om at hun var i sikkerhet, sier Iversen, som fikk beskjed om at navnet skulle fjernes umiddelbart.

Da Kripos gikk ut med en ny oppdatert liste klokken 20.00 i går kveld sto datteren fortsatt på listen.

— Det holder bare ikke, sier han. Det burde ikke ta så lang tid å oppdatere listene, mener han.

Selv har ingen formening om hvordan datteren havnet på savnet-listen.

— Hun oppholdt seg i Thailand i noen måneder, men jeg har ikke meldt henne savnet, sier Osmund Lind Iversen, som ikke utelukker at bekymrete venner kan ha meldt ifra til UD.

Fikk pakke fra Thailand

Det var trolig det som skjedde. 28 desember, tre dager etter flomkatastrofen, mottok venninnen, Josephine Munch Rasmussen i Bergen en pakke fra Mardy Iversen, som var sendt fra Thailand.

— Det sto at de skulle være en ukes tid til i Thailand før de reiste videre til Australia. Da fikk jeg panikk, forklarer Josephine.

29 desember sendte hun en e-post til UD med spørsmål om de hadde noe konkret informasjon om Mardy, hvilket de ikke hadde. I mellomtiden klarte Josephine å få bekreftet at hun er i god behold sammen med venner i Australia.

— Jeg kontaktet UD på ny og sa at alt var i orden. Det var derfor et stort sjokk å se at hun sto likevel på listen, sier Josephine.

BT var i går kveld i kontakt med Kripos som beklaget at det tok tid å oppdatere listen.

— Vi har ikke rukket å gå gjennom alle bunkene med til rette meldinger, og vi har antakeligvis ikke fått med oss Hordaland, sier politioverbetjent i Kripos Åge Bakken, som er operativt ansvarlig for flomkatastrofen.

Det lykkes ikke BT å komme i kontakt med Mardy Iversen i går.

I AUSTRALIA: Mardy Kristin Iversen (30) fra Kinsarvik dro fra Thailand 22. desember for å feire jul i Australia. Likevel havnet hun på Kripos liste over savnede. <p/> FOTO: PRIVAT