Applausen ville ingen ende ta etter prins Daniels varme tale til sin hustru, kronprinsesse Victoria. Bryllupsfesten varte ut i de små timer på slottet i Stockholm.

— Victoria, størst av alt er kjærligheten, jeg elsker deg sånn, sa prins Daniel til en rørt kronprinsesse sent lørdag kveld.

Det skinte i sølv og glitret i edelsteiner da Sveriges kronprinsesse Victoria feiret at hun etter åtte års venting endelig hadde fått sin prins. Rundt 500 gjester feiret i festsalen i Stockholms slott på tampen av en lenge planlagt drømmedag i den svenske hovedstaden.

Brudgommens far holdt også en meget god tale. Med varme og inderlighet snakket han rett til brudeparet om hvor godt de to passet sammen og hvor gode de var til å ta vare på kjærligheten.

Takket det svenske folket

Millioner fulgte sendingene fra drømmebryllupet på svensk TV, som varte hele dagen lørdag. Rundt en halv million mennesker var møtt frem i Stockholms gater for å hylle det svenske brudeparet.

— Dette er den absolutt største dagen i vårt liv, sa kronprinsesse Victoria ute på Lejonbacken foran slottet før festen begynte inne i Rikssalen.

Det hadde tatt to personer to døgn bare å brette serviettene til bryllupsbordene for de over 400 gjestene. Blant gjestene på æresbordet var kong Harald, som også er Victorias fadder. Den fireretters middagen ble innledet med norsk hummer og gikk til slutt langt over tidsskjemaet. Det hele ble avsluttet med en tre meter høy og 250 kilo tung bryllupskake i elleve etasjer samt dans i slottets ballsal «Vita havet».

- Strålte i dansen

Victoria og Daniel så fortsatt strålende lykkelige ut da de danset brudevalsen ved 0.30-tiden.

— Det var kjempefint. Victoria har veldig god holdning, hun strålte og de holdt takten hele tiden. Daniel så rolig og trygg ut, kanskje litt spent, kommenterte danseren Maria Bild Karlsson til avisen Aftonbladet.

Senere spilte både Roxette, Carola og Cotton Club for de nygifte og de mange kongelige gjestene.

— Dette er minner som jeg kommer til å bevare i hjertet mitt. Det var en stor ære, og jeg er svært takknemlig, sa Carola etter at hun hadde opptrådt.

Etter midnatt begynte gjestene gradvis å forlate festen, men mange fortsatte feiringen til utpå morgenkvisten. Først klokken 5 dro kong Carl Gustaf, dronning Silvia og prinsesse Madeleine fra slottet, ifølge nyhetsbyrået TT.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit takket for seg noe tidligere, ved 3.30-tiden. De forlot bryllupsfesten sammen med prinsesse Märtha Louise og Ari Behn.

Norsk prinsesse med viktig rolle

Under bryllupsmiddagen lørdag var kong Harald og kronprins Haakon iført Sjøforsvarets gallauniform. Dronning Sonja hadde lakserød plissert kjole og det svenske Josephine-diademet med smaragder til ære for sitt svenske vertskap. Kronprinsesse Mette-Marit vakte oppsikt med sin lyseblå kreasjon med rysjeskjørt. Hun bar perlediademet etter dronning Maud. Prinsesse Märtha Louise var i ny, sjokkrosa kjole, og hun bar et diadem med briljanter og ametyster.

Prinsesse Ingrid Alexandra klarte sin hittil største offisielle oppgave med glans. Sammen med de andre brudepikene og svennene fulgte den norske prinsessen brudeparet opp og ned kirkegulvet.

Som sin mor

Brudens kjole var vakker og enkel og sydd i perlehvit dobbeltsidig silkeduchesse med korte ermer og utovervendt krage. Den er designet av Pär Engsheden og hadde et fem meter langt slep.

Diademet som bruden bar, var kamédiademet, som også hennes mor og flere svenske prinsesser og dronninger har brukt tidligere da de giftet seg. Det svenske hoffet har ikke gitt noen informasjon om kronprinsessens giftering, men ifølge en smykkeekspert skal det være en såkalt evighetsring med 25 diamanter rundt hele.

Før bryllupet i Stockholm var mange redde for at brudens lillesøster, prinsesse Madeleine, skulle ta oppmerksomheten fra brudeparet på den store dagen. Det skjedde ikke.

Brudeparet fikk den oppmerksomheten de fortjente, og den bedratte prinsessen fikk utelukkende positive tilbakemeldinger fra publikum, som ga henne oppmuntrende tilrop da hun spaserte til og fra kirken.