Al-Jazeeras korrespondent Zeina Khodr, som rapporterer fra Tripoli, melder mandag formiddag at de har trukket seg flere kilometer tilbake av frykt for egen sikkerhet.

— Det finnes fortsatt lommer med motstand mot opprørerne, særlig i Bab al-Azizia-området. Den største utfordringen for opprørsstyrkene akkurat nå er snikskyttere og Gadafi-lojale «sovende celler». Gatene som var fulle av folk som feiret slutten på Gadafis styre, er nå folketomme på grunn av frykt, rapporterer Khodr fra Tripoli.

På Twitter blir det advart om hvilke bygninger snikskytterne skyter fra. Ifølge al-Arabiya og NBC News skal flere snikskyttere ved den grønne plassen ha overgitt seg til opprørsstyrkene.

Opprørerne hevder å ha kontroll over 95 prosent av Tripoli, og det rapporteres om stadig flere snikskyttere som forhandler om overgivelse.

Kamper ved Gadafis residens

Feiring brøt ut natt til mandag da opprørsstyrkene tok seg inn på den grønne plassen — av dem nå døpt Martyrplassen - i Tripoli sentrum.

Men mandag morgen er det fortsatt uklart hvor Gadafi befinner seg, og det foregår kraftige kamper i området rundt Gadafis residens Bab al-Aziziya i Tripoli.

sy7b815e.jpg
REUTERS

— Gadafi er fortsatt i Tripoli, og det er mulig at han befinner seg i residensen sin, hevder en ikke navngitt diplomat, som befinner seg i den libyske hovedstaden, overfor nyhetsbyrået AFP.Kilder i opprørsstyrkene sier til Al Jazeera at de så en stridsvogn forlate området mens den åpnet ild mot omkringliggende bygninger rundt kl 08:00 mandag morgen.

- Slaget er ikke over ennå

Gadafi har tidligere avvist at han vil forlate Tripoli, men to av hans sønner er pågrepet. Også brigaden som har ansvar for den libyske diktatorens sikkerhet, har overgitt seg.

Opprørsleder Mahmoud Jabril advarer likevel mot motstanden som fortsatt finnes i hovedstaden.

— Jeg advarer dere, det er fortsatt lommer av motstand i og rundt Tripoli. Dere må være oppmerksomme på at små styrker kommer fra øst og dere må være forsiktige. Slaget er ikke over ennå. Men hvis Gud vil, vil vår seier være komplett om noen timer, sier Jabril sier til Al Jazeera.