Ifølge The Sun ble planen utarbeidet av ekstreme tilhengere av Fathers 4 Justice, en gruppe som har iverksatt flere dramatiske aksjoner for å skape blest om situasjonen for skilte fedre som ikke får se barna sine.

The Sun skriver at planen gikk ut på å bortføre den fem år gamle Leo Blair og holde ham som gissel en kort periode for å illustrere situasjonen for fedre som mister kontakten med barna sine etter bitre barnefordelingssaker.

Verken politiet eller statsministerens kontor ville kommentere meldingene om kidnappingsplanene, og BBC sier at planleggingen neppe var kommet særlig langt ut over pratestadiet da politiet kom på sporet av planen før jul.

Det er ikke foretatt rekognosering i forkant av en eventuell kidnapping, det er ikke gjort noe konkret kidnappingsforsøk, og ingen er arrestert, ifølge BBC. Likevel er sikkerheten trappet opp rundt Blairs familie.

Tilhengere av Fathers 4 Justice har tidligere gjort seg bemerket ved å klatre opp fasaden på Buckingham Palace og kaste lilla pulver på statsminister Blair mens han talte i Underhuset. Ofte er aksjonistene kledd ut som Batman eller andre eventyrfigurer.

Gruppens leder og grunnlegger, Matt O’Connor, sier at gruppen ikke har noe å gjøre med planene om bortføring. Men han sa også at et 30-tall medlemmer ble kastet ut i fjor fordi de snakket om å utføre ekstreme aksjoner. (©NTB)