To palestinere ble såret i Fødselskirken. Den ene var død ved ankomst til sykehuset i Jerusalem, sier en israelsk talsmann. En israelsk soldat ble såret ved Fredssenteret, ifølge den palestinske forhandleren Imad Nache.

Isaam Jawubra (20) var militant og medlem av Yasser Arafats Fatah-organisasjon, ifølge palestinske kilder. Skytingen skjedde rundt Krybbetorget, stedet der kirken og Fredssenteret ligger.

Israelske og palestinske representanter forhandler om en avslutning på den israelske beleiringen av kirken der et par hundre palestinere, noen bevæpnet, har forskanset seg.

Forhandlingene onsdag dreide seg om å få ut de to som ble såret i kirken i skytingen som brøt ut da forhandlerne ankom Fredssenteret.

En israelske militær talsmann hevder palestinere i kirken begynte å skyte.

— Da palestinerne ankom (forhandlingsstedet) til møtet med oss, åpnet palestinerne i kirken ild og såret en israelsk soldat. Det viser at de ønsker å ødelegge forhandlingene, sa talsmannen Olivier Rafowicz til nyhetsbyrået Reuters.

Israel krever at alle væpnede menn inne i kirken må overgi seg, enten for å dra i eksil eller bli stilt for retten i Israel. Palestinerne krever at mennene skal sendes til Gaza for å stilles for en palestinsk domstol.

(NTB-Reuters)