Al-Aqsa-martyrenes brigader, som regnes som Fatahs væpnede gren, påtok seg ansvaret for raketten, som landet i Negev-ørkenen sør i Israel uten å forårsake skade.

Raketten er den første som er avfyrt etter at Israel og Hamas hver for seg erklærte våpenhvile 18. januar.

Bombet Rafah Kort tid etter rakettangrepet gikk israelske kampfly på vingene og bombet mål i Rafah helt sør på Gazastripen.

Ifølge en israelsk militærtalsmann var angrepet rettet mot et verksted der det ble produsert våpen. Øyenvitner og palestinske sykehuskilder melder at seks skolebarn som tilfeldigvis passerte stedet, ble såret.

Tirsdag ble en israelsk soldat drept og tre såret av en veibombe ved grensen til Gazastripen.

Den ytterliggående islamistgruppen Tawhid-wa-Jihad påtok seg ansvaret for veibomben, og en av mennene som ifølge israelske militærkilder hadde plassert bomben ble senere på dagen drept i et israelsk angrep.

Ikke Hamas Israelske talsmenn medga overfor den israelske avisen Yedioth Aharonot at det ikke var Hamas som sto bak angrepet, men holdt likevel gruppen ansvarlig.

Tawhid-wa-Jihad, som også er kjent som Islams hær, er nært knyttet til den mektige Dogmush-klanen på Gazastripen, og holdt blant annet BBC-reporteren Alan Johnston som gissel i fire måneder sommeren 2007.

Klanen har også holdt flere Hamas-folk som gisler, og skal ha bånd til terrornettverket al-Qaida.