Etterretningsfolk mener oppførselen hans kunne kostet svenske soldater livet.

Stigsson ble i vår dømt for å ha mishandlet sin tidligere kone. Nå settes han under etterforskning igjen, mistenkt for å ha satt seg selv i en situasjon hvor han lett kunne blitt gjenstand for utpressing.

Svensk TV4 sendte torsdag et program om den tidligere generalmajoren, hvor det kom frem at politiet har funnet en pornofilm som Stigsson selv har spilt inn. Han har brukt forsvarets PC til å dyrke sin interesse for gruppesex, og søkt etter sex-partnere på internett.

Dokumenter

En slik livsførsel innebærer en høy risiko for utpressing, mener det svenske forsvaret. Men de hemmelige dokumentene som politiet fant strødd rundt i eksgeneralens hjem, vekker også stor bekymring.

Hadde disse papirene kommet fremmede makter i hende, ville svenske liv blitt satt i fare, mener ledelsen i den militære etterretningstjenesten (Must).

– Da snakker vi om drepte svenske mannskaper, døde svenske gutter og jenter i Sverige og fremfor alt i våre internasjonale oppdrag, sier John Daniels, sjef for Musts militære sikkerhetskontor.

På loftet

Det ble funnet rundt 300 hemmelige dokumenter hjemme hos Stigsson, deriblant forsvarssjefens instruks for høyrisikooppdrag, beredskapsordrer for spesialstyrkene og dokumenter vedrørende spesielt vellykkede etterretningsoperasjoner.

Papirene ble blant annet funnet i stuen, på loftet og i et barneværelse i huset til den tidligere toppoffiseren