Det er kilder ved den franske presidenten Nicolas Sarkozys kontor som har opplyst dette, via nyhetsbyråene.

En franskmann ble drept i aksjonen, som ble gjennomført av franske kommandostyrker. Mannens tre år gamle sønn og kone, samt et annet par, kom uskadd fra dramaet.

Ifølge den franske forsvarsministeren Herve Morin truet kaprerne med å drepe gislene, og dermed gikk styrkene til aksjon, skriver NTB.

27 år gamle Florent Lemacon ble drept da han havnet i kryssilden mellom kaprerne og styrkene. Også to av kaprerne ble drept, mens tre er tatt til fange, heter det i uttalelsen.

Fire voksne og ett barn

Familien på to voksne og en tre år gammel gutt ble tatt til fange sammen med et annet par som seilte sammen med dem sist helg, på deres ferd mot Zanzibar .

Ifølge det franske ekteparets internettblogg var de på vei til Zanzibar for å starte et nytt liv.

Kapringen skjedde i Adenbukta, utenfor Somalia.

Ble sterkt advart

De franske seilerne var advart mot turen i det sterkt kapringstruede farvannet langs Afrikas kyst. Både før de dro avgårde og direkte av mannskapet på et fransk marinefartøy som tok kontakt med dem dager før kapringen, ble de sterkt advart mot å dra videre.

Den korte meldingen fra franske myndigheter forteller at den lille gutten er blant de overlevende, men sier ikke noe om hvem av de fire voksne som ble drept under aksjonen.

Gikk til aksjon

Videre opplyses det at et fransk marinefartøy fikk kontakt med den kaprede seilbåten torsdag. De stoppet da båten til sjøs og startet forhandlinger med piratene om bord.

Avgjørelsen om å gå til aksjon mot piratene ble tatt etter "mye frem og tilbake" og helt konkret etter at piratene nektet å gå med på noen av forhandlernes krav. Tvert i mot forsøkte de å seile bort fra marinefartøyet, og inn mot land.

Sarkozys kontor sier at det er viktig for dem å understreke at de ikke lar seg presse av pirater og gisseltagere i slike situasjoner.

Dette skal være tredje gang franske myndigheter setter inn soldater for å frigi franske gisler fra pirater langs Afrikas kyst, men første gang at noen har kommet til skade og altså blitt drept.

Florent Lemaçon og sønnen Colin avbildet om bord i familiens seilbåt "Tanit", før de ble angrepet av priater sist helg. FOTO: PRIVAT BLOGG