Håkon Letvik og Anders Nordstoga/Aftenposten.no

I går opplyste politiet i byen Amstetten at 73-åringen i alle disse årene hadde holdt datteren fanget i kjelleren. Hun skal ha født syv av hans barn.

– Han har nå innrømmet at han er far til hennes syv barn og at han stengte dem inne i en kjeller i 24 år, sier etterforskningsleder Franz Polzer, ifølge Reuters.

Poltzer kaller ifølge Wien-avisen Kronen-Zeitung Josef F. «livskraftig og slu».

Les mer hos Aftenposten.no.

– Jeg er lei meg for det som har skjedd med familien min, skal han ha sagt ifølge Wien-avisen Die Presse. Han ble pågrepet søndag, og ga politiet koden til låsen på kjellerdøren i et hus i Amstetten, 125 kilometer vest for Wien, der datteren Elisabeth ble funnet.

Benekter voldtekt Nyhetsbyrået AFP skriver at Josef F. har innrømmet å ha sperret datteren og tre barn inne, men at han ikke har innrømmet å ha misbrukt henne seksuelt.

14 etterforskere arbeider nå med å undersøke huset hvor 73-åringen holdt sin 42 år gamle datter og tre av deres barn fanget. Den skjulte kjelleren er ifølge politiet om lag 60 kvadratmeter stor.

Josef F. vil mandag bli fraktet fra varetekt i Amstetten for å bli fremstilt for en dommer i St. Poelten. Han er ifølge avisen Oesterreich utdannet ingeniør, og eier en klesforretning. Han meldte sin datter savnet i 1984. Hun jobbet da som servitør.

Mediesirkus Utenfor huset hvor kvinnen og barna ble holdt fanget, hersker mandag et mediesirkus. 10-15 TV-biler med store antenner står parkert i gaten. I luften svever helikoptre.

60-70 journalister og mange andre skuelystne betrakter huset med vantro.

Blant de forskrekkede naboene er Cornelia Senger.

– Vi pleide å gå tur forbi huset. Vi syntes det var rart at gardinene alltid var trukket for. Det så litt skummelt ut, sier Senger til Aftenposten.no.

LETER ETTER SPOR: Krimteknikere saumfarer hver centimeter i kjelleren.

ØSTERRIKSK POLITI
REUTERS
HEINZ-PETER BADER