Rodriguez og kona Phyllis sørger over sønnen Gregory, men er ikke enige med amerikanere flest som vil at USA går til motangrep, selv om det skulle bety at sivile mennesker blir drept.

— Som nasjon må vi ikke bruke de samme midlene som dem som angrep oss. Vi er bedre enn det, sier Rodriguez,. Han er født på Cuba og kom til USA i 1955. Sønnen hans Gregory befant seg i 103. etasje i det ene tårnet da flyet styrtet inn i det. Han ledet en avdeling for datasikkerhet i firmaet Cantor Fitzgerald. 700 av selskapets ansatte omkom.

— Se på min sønn som døde kun fordi han var på feil sted til feil tid. Hvis det blir krig, tror jeg tusenvis av sønner i andre land kommer til å dø, bare for å ha vært på feil sted til feil tid, sier Rodriguez, som ikke vil at sønnens død skal brukes til å rettferdiggjøre drap på andre.

— Hevn er en sterk følelse. I begynnelsen virker det som en fornuftig reaksjon. Men vilkårlige hevnangrep kommer ikke til å hjelpe, mener han.

De siste dagene har tusenvis av mennesker demonstrert mot amerikanske motangrep både i USA og flere europeiske storbyer. Søndag samlet inntil 7.000 mennesker seg i Amsterdam, og lørdag marsjerte 10.000 fredsdemonstranter i Washington.

En meningsmåling i Washington Post lørdag viser imidlertid at 90 prosent av amerikanerne støtter en militær aksjon mot dem som sto bak terrorangrepene. Samtidig mener to tredjedeler at en militær aksjon øker risikoen for flere terrorangrep mot USA i løpet av året som kommer.