En palestinsk far og hans 12 år gamle sønn ble fredag drept i et israelsk luftangrep mot et bolighus på Gazastripen, ifølge helsepersonell.

Ytterligere ti sivilpersoner ble såret, sju av dem barn, opplyser en talsmann for redningstjenesten, Adham Abu Selmiya. To av barna skal være alvorlig skadd.

Angrepet skjedde tidlig om morgenen, og den 37 år gamle faren ble drept på stedet. Sønnen ble hardt skadd og døde senere på sykehuset.

Familiens hus lå ved siden av et område som militante palestinere bruker til trening. Angrepet fikk huset til å rase sammen, og flere andre bygninger i nærheten fikk skader.

Beklager hendelsen

Det israelske forsvaret (IDF) har beklaget at et sivilt hus ble rammet, men mener at Hamas må ta ansvaret for at det pågår «terroraktivitet» i boligområder.

— IDF beklager at ikke-stridende ble rammet under denne hendelsen, sier en talskvinne for IDF.

Hun legger imidlertid til at angrepet uløste ytterligere eksplosjoner på stedet fordi raketter var lagret i nærheten av målet for angrepet.

— Til syvende og sist er det terrororganisasjonen Hamas som velger å operere i ly av sivilbefolkningen og bruker dem som menneskelige skjold for å dekke sin aktivitet, sier IDF-talskvinnen videre.

Hamas reagerer kraftig på angrepet.

— Vi holder den sionistiske okkupantregjeringen ansvarlig for denne forbrytelsen og for den nye opptrappingen, sier Hamas-talsmannen Fawzi Barhoum.

Etter angrepet avfyre militante palestinere ti raketter mot det sørlige Israel. Ingene av dem forårsaket skader på mennesker eller materiell.

Ifølge israelske medier møttes militære ledere fredag kveld for å diskutere utviklingen.

Midt i Gaza by

Det siste døgnet har i alt fire palestinere blitt drept og 20 såret i israelske angrep.

Torsdag ble to palestinske menn ble drept i et rakettangrep mot en bil på en travel gate i Gaza by.

Målet for angrepet var ifølge israelske talsmenn Issam al-Batsh. Han tilhørte al-Aqsa-martyrenes brigader, den væpnede grenen til president Mahmoud Abbas' Fatah-parti.

Ifølge israelske talsmenn var Batsh delaktig i planleggingen av en terroraksjon i Eilat i 2007, der tre israelere ble drept.

Også det andre offeret blir fra israelsk side beskrevet som terrorist, men identiteten er ikke kjent. Fire andre ble såret i likvidasjonen av Batsh.