Datteren er ikke overbevist om at foreldrene faktisk ligger begravd på en kirkegård i Bucuresti slik myndighetene hevder, og ønsket derfor å få gravene deres åpnet.

Fredag satte retten foton ned for hennes ønske.

Ble henrettet

Som et kompromiss påla domstolen myndigheter å bevise at restene av den forhatte diktatoren ligger i en kiste på kirkegården i den rumenske hovedstaden.

Zoe Ceausescu anmodet tidligere i år myndighetene om å grave opp restene av foreldrene hennes for å finne ut nøyaktig hva som skjedde i forbindelsen med henrettelsen av de to etter det antikommunistiske opprøret i landet julen 1989.

Tv-bilder viste den gang at paret etter en rask og noe besynderlig rettssak ble henrettet. Senere ble det kringkastet bilder der soldater begravde det som skulle være kistene til ekteparet på Ghencea-kirkegården i Bucuresti.

Ønsker kristen begravelse

Ceausescus familie har i mange år tvilt på om at paret faktisk er begravd på denne kirkegår-den. Viser det seg å være korrekt, ønsker familien å gi dem en kristen begravelse.

Det rumenske kommunistpartiet krevde i 2001 at parets kister skulle åpnes på grunn av mistanke om at de skulle ha blitt utsatt for tortur. Også dette kravet ble avvist.