Slangene ble ved 10-tiden båret ut av «krypdyrpatruljen» fra Akvariet i Bergen. I formiddag så det ut til at de kunne bli avlivet, men noen timer senere ble det klart at de får et nytt hjem.

Politiet fikk i morges flere klager på høy musikk og bråk fra leiligheten på Laksevåg. Da politipatruljen rykket ut, fant de en fest litt utenom det vanlige.

– Musikk og støy

– Klokken 06.51 i morges var det høy musikk og støy fra leiligheten. Det var fem personer der, som var ruset på ulovlige stoffer. Det ble også funnet opptil ni slanger, sier operasjonsleder Oddvar Nordfonn i Hordaland politidistrikt.

Krypdyr er i utgangspunktet ulovlige i Norge, og politiet varslet derfor Mattilsynet og Akvariet.

– Festdeltakerne hadde ikke helt kontroll på hvor mange dyr det var, og hvor de befant seg. Våre folk gikk rundt i leiligheten på tåballene, sier Nordfonn.

Skal til Karmøy

Seniorinspektør Svein Skaalevik i Mattilsynet kunne hente ut seks snoker, to boaslanger og en øgle av typen krageagam.

– Dette bare er toppen av isfjellet, sier Skaalevik. Også i november fant politiet en bolig full av krypdyr: 23 slanger i ett rom.

Prøv vår store slangequiz

Slangene og øglen slapp en ublid skjebne. Redningen meldte seg i form av den nystartede dyrehagen Haugaland zoo på Karmøy, som påtok seg å overta dyrene.

Krageagamen får et nytt hjem på Akvariet.

– En slik øgle har vi ikke i utstillingen fra før, så vi ville strekke oss langt for å redde den, sier Akvariet-direktør Kees Ekeli.

Hva mener du om krypdyrforbudet? Syng ut i kommentarfeltet nedenfor.

BÆRES UT: Slangene ble ved 10-tiden fraktet bort. Seniorinspektør Svein Skaalevik i Mattilsynet til høyre.
RUNE CHRISTOPHERSEN (mms)
Denne krageagamen var blant dyrene som ble hentet ut av leiligheten på Laksevåg
Deisz, Ørjan
RUNE CHRISTOPHERSEN (mms)