I likhet med de andre sprengladningene som ble brukt i gårsdagens terrormassakre, lå bomben i en ryggsekk.

Ryggsekken som inneholdt bomben, var en av mange som ble beslaglagt av politiet etter terrorangrepene torsdag morgen, skriver Aftonbladet, og henviser til den spanske storavisen El Mundo.

Mobiltelefon

En telefon skal ha begynt å ringe inne blant de beslaglagte ryggsekkene som lå på politistasjonen Puente de Vallecas i dag tidlig. Aftonbladet oppgir spansk radio og telegrambyrået DPA som kilder.

Trolig skulle sprengladningen utløses av mobiltelefonen, men av en eller annen grunn mislyktes dette. Bomben ble umiddelbart tatt hånd om av bombeeksperter fra spansk politi.

Dødstallene stiger

Det er fortsatt uvisst hvem som sto bak blodbadet i Madrid, den baskiske terrororganisasjonen ETA eller en gruppering med tilknytning til terrornettverket al Qaida. Den spanske regjeringen holder foreløpig fast ved ETA som hovedspor.

Samtidig som etterforskningen pågår for fullt, fortsetter dødstallene å stige. Så langt har 198 mennesker omkommet, men trolig vil enda flere miste livet som følge av udåden.

60 av de 1430 skadete er så ille tilredt at de svever mellom liv og død. Blant de skadde skal det være elleve nasjonaliteter.

Demonstrerer mot terror

Kl. 12.00 i dag stoppet Spania opp og mintes de døde med ett minutts stillhet. Den spanske regjeringen har oppfordret til omfattende demonstrasjoner mot terrorismen kl. 19.00 i kveld.

Også rundt om i Europa er det ventet lignende demonstrasjoner, blant annet i Bergen sentrum.

SØRGER: Hele Spania sørger etter blodbadet i Madrid.
REUTERS/SCANPIX
PÅ HALV STANG: I kveld kl. 19.00 er det tillyst store demonstrasjoner over hele landet.
REUTERS/SCANPIX