Glasgow-selskapet Iomart har ifølge Ananova funnet hundrevis av filer som inneholder skjult arabisk tekst og datoer ved å se etter mønstre i bilder og musikkfiler på nettet — såkalt steganografi.

Iomarts programvare har spolet gjennom millioner av bilder og lydfiler på nettet og sammenliknet dem med det de kaller DNAet til gjennomsnittsbilder. Avvik fra dette DNAet signaliserer at det kan finnes skjulte beskjeder. Selskapet har hjulpet amerikanske myndigheter med deres etterforskning på nettet etter terrorangrepene forrige måned, og filene er nå overlevert USAs etterforskere.

Advarte i februar

Amerikanske myndigheter rykket allerede i februar ut med en advarsel om at Bin Laden legger krypterte fotografier og meldinger på populære nettsider og bruker dem til planlegging av angrep mot USA og allierte.

— Terroristgrupper som Hizbollah, Hamas og bin Ladens al Quaida støtter i økende grad operasjonene med krypteringsteknologi, sa CIA-direktør George Tenet i sin advarsel.

Likevel har mange vært skeptiske til påstandene. En uke etter angrepene klaget amerikanske sikkerhetseksperter over at bin Laden gjorde det vanskelig for dem ved å holde seg unna høyteknologiske hjelpemidler.

USA har møtt kraftig kritikk fra egne rekker grunnet troen på sin egen teknologiske overlegenhet i etterretningsarbeidet. Kritikerne hevder det er mye av grunnen til at angrepene mot New York og Washington kunne finne sted.

(ORIGO)