Bilen ble oppdaget på ei bru over E6 nær Getinge mellom Halmstad og Falkenberg sørvest i Sverige sent onsdag kveld. Brannen var så kraftig at flere bilister på E6 slo alarm, meldte nyhetsbyrået TT torsdag.

Først da brannen var slukket, oppdaget redningsmannskapene at det lå to lik i bagasjerommet på bilen.

Forkullet

Torsdag ettermiddag var de døde fortsatt ikke identifisert, og rettsmedisinere har heller ikke klart å fastslå hvilket kjønn de hadde, opplyste politiet på en pressekonferanse.

— Likene er svært forbrent. For å få en sikker identifikasjon trengs det tannkort, eller muligens DNA-tester, opplyste etterforskningsleder Lars Hamrén.

Politiet har få spor i saken, men Sveriges mest kjente kriminolog, Jerzy Sarnecki, tror det kan være snakk om et oppgjør mellom kriminelle bander.

— Å binde noen, legge dem i bagasjerommet og kjøre i vei er ganske typisk for kriminelle bander. Hensikten kan være å drive inn gjeld eller skremme noen, forklarer Sarnecki.

I avhør

Eieren av bilen, en mann i 40–50-årsalderen, har i politiavhør forklart at han for noen dager siden lånte ut bilen til en slektning. Politiet har ikke klart å komme i kontakt med vedkommende.

At bilen sto midt på en viadukt på E6 da den ble påtent, tyder på at gjerningsmennene ville at bilen skulle bli oppdaget fort.

— Normalt brenner man biler på mer bortgjemte steder. Her virker det som om brannen skulle synes, sier Hamrén.