— Det er veldig sannsynlig at det er gjerningsmannens kniv, sier kriminalsjef i Stockholm, Leif Jennekvist, til Aftonbladet.

Politiet leter nå etter fingeravtrykk på kniven. Så langt har det ikke kommet noen melding om funn.

— Det er for tidlig å si noe om det, sier Stina Wessling,

Politiet har også tatt beslag i en caps, en hettejakke og et par bukser som ble funnet langs det man antar var fluktveien attentatmannen benyttet seg av.

— Vi undersøker om det er klær gjerningsmannen har kastet fra seg, sier Stina Wessling.

I jakten på gjerningsmannen gjennomgikk politiet i går og i natt garasjer, parkeringshus, gallerier og alle andre tenkelige offentlige plasser i det sentrale Stockholm. Sykehus, herberger og andre institusjoner ble kontrollert.

Gjerningsmannen kan ha blitt filmet av overvåkningskameraer på handlesenteret NK. Politiet utvikler også et fantombilde av mannen, opplyser kriminalsjef Jennekvist.

Gjerningsmannen skal være mellom 30 og 40 år, 180-185 centimeter lang og veltrent. Han har svensk utseende, avlangt ansikt og brunt hår. Han var kledd i beige bukser og en kamuflasjefarget jakke. Mannen skal ha fått mye blod på seg under overfallet på Anna Lindh.

Jon Larsson, talsman for den svenske regjeringen, bekrefter overfor NTB opplysningene om at Lindh ble angrepet mens hun var ute i et privat ærend i det store kjøpesenteret NK i sentrum av Stockholm.

— Det var ikke et valgarrangementet, understreker Larsson. Han vil ikke spekulere på om ugjerningen var politisk motivert.

Lindh ble angrepet i første etasje i kjøpesenteret NK i sentrum av Stockholm. De første meldingene gikk ut på at gjerningsmannen ble pågrepet, men det ble senere opplyst at han klarte å løpe fra åstedet.

Den ettersøkte mannen skal ha blitt observert med en kniv inne i kjøpesenteret før Anna Lindh ble angrepet.