Massegraven inneholder levninger etter personer som ble drept under Saddam Husseins undertrykking av den sjiamuslimske befolkningen etter Golfkrigen i 1991, ifølge en tjenestemann ved laboratoriet hvor levningene ble undersøkt.

– Det er 31 døde. Vi foretar fortsatt undersøkelser, men det ser ut til at det dreier seg om ofre fra hendelsene i 1991, sier tjenestemannen.

300 massegraver

Funnet ble gjort i forbindelse med byggingen av en vannrørledning i sentrum av Karbala, og massegraven inneholder levninger etter både menn, kvinner og barn.

Totalt er omkring 300 massegraver oppdaget i Irak siden landets tidligere diktator Saddam Hussein ble fjernet fra makten i april 2003. Mange av de makabre funnene er gjort i de sjiamuslimske områdene sør i landet, og i de kurdiske områdene i Nord-Irak.

I de sjiamuslimske områdene alene ble 30.000 mennesker drept av Saddam Husseins regime etter opprøret i 1991, skriver BBC. Flere tusen av de drepte ble lagt i massegraver.

Saddam Hussein forsvarer seg i disse dager i retten mot anklager om drap på 148 mennesker i Dujail i 1982. Saddam Hussein er tiltalt både for forbrytelser mot menneskeheten og krigsforbrytelser.

Protester mot valget

Minst elleve irakere ble drept i forskjellige angrep rundt om i landet tirsdag. Sju av de drepte var sivile.

Samtidig tirsdag samlet omkring 5.000 demonstranter seg vest i landets hovedstad Bagdad for å protestere mot resultatet av valget på nasjonalforsamling tidligere i desember.

Bak demonstrasjonen sto en gruppe av sunniarabiske partier og sekulære politikere som er misfornøyd med valgresultatet. Valget vil trolig gi sjiamuslimske partier kontroll i nasjonalforsamlingen. «Ikke demokrati uten virkelige valg,» ”Manipulerte valg” og «Ned med valgkommisjonen» lød noen av demonstrantenes paroler.

Valgkommisjonen sier den har mottatt omkring 1.500 klager i forbindelse med valget, men legger til at bare noen titall er alvorlige nok til at enkelte resultater kan bli annullert. De endelige resultatene fra valget er ventet neste uke.

Tirsdag møttes dessuten Abdel Aziz al-Hakim, som er leder for Iraks viktigste sjiamuslimske parti, og Massoud Barzani, som leder kurdernes regionale regjering i Nord-Irak, for å diskutere opprettelse av en koalisjonsregjering.

Polske styrker blir

Sikkerhetssituasjonen i Irak er fortsatt svært dårlig med daglige angrep mot de amerikanskledede styrkene i landet. Stadig flere land kaller nå sine styrker hjem fra Irak, og 26. desember startet Ukraina tilbaketrekkingen av sine soldater. Polens statsminister Kazimierz Marcinkiewicz varslet tirsdag derimot at landets styrker vil bli værende i Irak til utgangen av 2006.