Redningsmannskapene har funnet i alt tolv omkomne i ruinene av boligblokken som raste sammen i Loran-området øst i byen mandag, ifølge sikkerhetskilder.

Tre mennesker er funnet i live, mens ytterligere 15 er savnet, ifølge AFP. Mandag ble fem mennesker, en fire år gammel jente, to kvinner og to menn funnet omkommet.

Brøt byggeregler

Det bodde omkring 40-50 personer i blokken, men ulykken skjedde om morgenen etter at mange beboere hadde dratt på jobb eller skole. To nabobygg er også blitt evakuert fordi deler av dem ble revet med i kollapsen.

Lokale myndigheter beordret allerede i 1995 at blokkens øverste etasjer skulle fjernes fordi de var i strid med byggeforskriftene.

Det er ikke første gang bygninger kollapser i Egypt. Mange bygg er oppført uten godkjenning og i strid med forskriftene, ofte med byggemateriale som ikke holder mål.

I mai mistet to personer livet i Sayyeda Zeinab-strøket i Kairo da to eldre bygninger raste sammen under oppussing, og i 2006 mistet sju personer livet da en fireetasjers bygning raste i byen Mansura. Innbyggere i Alexandria ble også rammet av en lignende ulykke i 2005, der 16 personer omkom.

REUTERS / MOHAMMED RUDI
REUTERS / MOHAMMED RUDI